top of page
infomataly

Parmigiana di melanzane (vega)

Bijgewerkt op: 6 dec. 2021

Groente lasagna van aubergines en tomatensaus




Ingrediënten:

  • 1 kg aubergines

  • 500 ml tomatensaus (recept(hyperlink)

  • 300 gr. mozzarella

  • 100 gr geraspt parmigiano reggiano

  • Olie om te fritureren

  • Olijfolie extra vergine

  • zout

  • peper

  • bloem

  • ei

  • munt

1. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze met wat grof zout.

2. Stapel de plakken aubergines op elkaar en laat ze een uurtje staan, dit om het bitter te laten uitlekken.

3. Maak ondertussen de tomatensaus ( of gebruik de kant-en-klare MATALY saus)

3. Zout van aubergines afvegen

4. Oven voorverwarmen op 200gr.

5. Twee borden klaar zetten, de eerste met bloem en theelepel zout en de tweede met een losgeklopte ei met zout, peper en kleingesneden munt. Nu de aubergine eerst in de bloem en daarna in het eimengsel dopen en daarna frituren.*


6. Tomatensaus over de ovenschaal verdelen. Net zoveel dat de bodem net is bedekt. Hierop een laag gefrituurde aubergines, daarna weer tomatensaus afmaken met mozzarella en parmigiano kaas. De lagen herhalen tot de laatste aubergine laag deze afsluiten met tomatensaus, mozzarella en parmigiano kaas bedekken en dan 35 minuten in de voorverwarmde oven.


*Hier kan je er ook voor kiezen de aubergines gelijk te frituren zonder bloem en ei.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page