Groente lasagna van aubergines en tomatensaus
Ingrediënten:
1 kg aubergines
500 ml tomatensaus (recept(hyperlink)
300 gr. mozzarella
100 gr geraspt parmigiano reggiano
Olie om te fritureren
Olijfolie extra vergine
zout
peper
bloem
ei
munt
1. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze met wat grof zout.
2. Stapel de plakken aubergines op elkaar en laat ze een uurtje staan, dit om het bitter te laten uitlekken.
3. Maak ondertussen de tomatensaus ( of gebruik de kant-en-klare MATALY saus)
3. Zout van aubergines afvegen
4. Oven voorverwarmen op 200gr.
5. Twee borden klaar zetten, de eerste met bloem en theelepel zout en de tweede met een losgeklopte ei met zout, peper en kleingesneden munt. Nu de aubergine eerst in de bloem en daarna in het eimengsel dopen en daarna frituren.*
6. Tomatensaus over de ovenschaal verdelen. Net zoveel dat de bodem net is bedekt. Hierop een laag gefrituurde aubergines, daarna weer tomatensaus afmaken met mozzarella en parmigiano kaas. De lagen herhalen tot de laatste aubergine laag deze afsluiten met tomatensaus, mozzarella en parmigiano kaas bedekken en dan 35 minuten in de voorverwarmde oven.
*Hier kan je er ook voor kiezen de aubergines gelijk te frituren zonder bloem en ei.
Comments