Gnocchi di patate is een van de lievelingsrecepten van mijn dochter Sally. Bij elke gelegenheid die zich aanbied wil mijn dochter, dat ik gnocchi di patate maak. Een echte klassieker in onze familie.
Op zich is dit een redelijk simple recept, maar o zo lekker. Het geheim zit in de snelheid van verwerking van de gestampte aardappels met het bloem en de eidooier. Ook het gebruik van handschoenen is belangrijk, je wil vermijden, dat je lichaamstemperatuur het mengsel verwarmt waardoor het aardappelmengsel meer bloem opneemt. Opzich niet erg, maar de gnocchi worden hierdoor taaier en verliezen hun smaak.
Ingrediënten:
1 kilo iets kruimige aardappels
zout
peper
nootmuskaat
1 eidooier
250 gr. bloem
Sugo Matalyhttps://www.mataly.nl/post/sugo-mataly-tomatensaus-mataly of iedere saus naar smaak
Aardappelen wassen en met schil in een pan met koud water en een theelepel grof zout aan de kook brengen.
De aardappelen 25 minuten laten koken.
De nog warme aardappelen schillen en fijn prakken. Daarna de geprakte aardappelen laten afkoelen. Het liefst op kamertemperatuur. Zout, peper en nootmuskaat toevoegen en 1 ei dooier.
Snel de bloem door de aardappelmassa kneden.
Rollen vormen en in stukjes snijden.
Het originele recept rol je de stukjes nog 1 voor 1 op een vork, om er een vormpje van te maken. Zelf vind ik dit overbodig en het veranderd niets aan de smaak.
Comments